Gama de mazăre cu bob galben RAGT, apreciată de ROQUETTE

Aproape de 16/01/2023
Lider mondial al ingredientelor de origine vegetală, Roquette investește puternic în proteinele vegetale pe baza mazării cu bob galben, pentru a răspunde piețelor alimentației, nutriției și sănătății. Mazărea de primăvară cu bob galben, reprezentată de varietățile RGT ORCHESTRA și RGT PERCEVAL, interesează în mod special pe Roquette.

Interviu cu Dl. Gwenole PASCO (ROQUETTE)
Responsabil aprovizionare materii speciale

Prezent astăzi în peste 100 de țări, grupul Roquette este angajat din 2007 în proteinele vegetale pe baza mazării cu bob galben, pentru a oferi o alternativă vegetală și a contribui astfel la apariția unei noi gastronomii care să poată răspunde cerințelor tot mai mari ale consumatorilor.

Piața proteinelor vegetale este una foarte dinamică și în plină expansiune, în special în America de Nord și Europa. Pentru a face acest lucru și pentru a fi cât mai aproape de zonele de cultură a mazării, am decis să înființăm 2 facilități de producție, una în Franța la Vic-sur-Aisne și una în Canada la Portage-la-Prairie Manitobace. Capacitatea lor totală este de aproximativ 250.000 de tone de mazăre cu bob galben prelucrată pe an. Am inaugurat, de asemenea, în 2021 un centru-pilot R&D la Vic-sur-Aisne, pentru a rămâne în vârful inovației și pentru a oferi clienților noștri soluții adaptate nevoilor lor actuale și viitoare.

Mazărea cu bob galben și proteina de mazăre au numeroase avantaje, care au convins pe Roquette de valoarea acestora:

  • Avantaje în termeni de durabilitate, cu o cultură având un impact pozitiv asupra solurilor (consum de apă, azot, avantaje în rotații…),
  • O disponibilitate ridicată, cu o origine franceză apreciată de clienții noștri,
  • O proteină provenită dintr-o specie non-OMG și slab alergenă,
  • O gamă largă de aplicații în băuturi, alternative la carne sau în nutriție specializată, dar și în alimentația animală, în acvacultura și pentru animalele de companie (pet food). Proprietățile lor funcționale o fac un ingredient de primă alegere pentru clienții noștri.

Astfel, Roquette a dezvoltat o gamă largă de proteine vegetale: izolați, texturați sau hidrolizați, fiecare dintre aceste ingrediente permițând să se răspundă unei nevoi specifice. De exemplu, Roquette, în calitate de lider mondial în sectorul ingredientelor alimentare derivate din mazăre, a dezvoltat o gamă completă de proteine de mazăre, comercializate sub marca NUTRALYS°.

Pentru Europa, preferăm aprovizionarea din Franța și, dacă este posibil, în zonele cele mai apropiate de uzina din Vic-sur-Aisne pentru a limita impactul asupra mediului cauzat de logistică. Pentru a permite fermierilor să se angajeze într-o abordare pe termen lung, am creat cu organismele de depozitare un protocol de producție specific care permite obținerea unei calități a materiei prime care răspunde cerințelor noastre de calitate. Acest protocol permite cultivatorilor să obțină o remunerație suplimentară legată de practici agronomice inovatoare și o trasabilitate completă, de la câmp la silozul fabricii. Această trasabilitate trece, de asemenea, prin recomandarea utilizării de semințe certificate, garanție ale unui potențial de randament mai bune. Testăm în fiecare an noi varietăți în ferma noastră experimentală de la Daours pentru a facilita schimbul de informații cu organismele de depozitare și pentru a le oferi fermierilor acces la varietăți inovatoare. Mazărea de primăvară RGT ORCHESTRA este integrată în testele noastre din ferma experimentală. RGT ORCHESTRA este astăzi apreciată de Roquette și de fermieri pentru potențialul său bun de randament, precum și pentru conținutul său ridicat de proteine. Același lucru este valabil și pentru noua varietate RGT PERCEVAL, care arată performanțe excelente de randament în rețelele oficiale de testare de peste doi ani, menținând un conținut ridicat de proteine.

În ultimii ani, Roquette a realizat numeroase investiții în segmentul de mazăre și proteine vegetale pentru a-și reafirma dorința de a face din mazăre materia primă cea mai solicitată în obținerea de proteine vegetale alternative.