Soia – Interview de M. Yves-Marie MILBEAU (OLGA)
- Soia
Interviu cu Dl. Yves-Marie MILBEAU
Animator filiere vegetale
Grupul Olga (fostul Triballat Noyal) este o lăptărie familială fondată în 1951, care reunește nouăsprezece mărci din sectorul lactat și vegetal destinate publicului larg și profesioniștilor, cum ar fi Sojasun, Sojade, Vrai, Petit Billy, Grillon d’Or… Olga este prezent pe întreaga piață franceză și europeană, cu un cifra de afaceri de 335 milioane de euro (50% animal, 50% vegetal și 50% bio, 50% convențional).
Spiritul vizionar al lui Olga este la originea multor inovații: primele produse lactate bio (1975), prima brânză ușoară (1981), primele deserturi cu soia (1988), primele steak-uri de soia (1998)…
Soia este, prin urmare, lucrată din 1988, după quotele lactate care implicau o scădere a activității lactate. Din atunci, polul vegetal este în plină creștere. Cumpărăm între 8 și 9.000 de tone de semințe de soia convenționale și bio.
Pentru a respecta angajamentele noastre de calitate și valorile noastre, transformăm exclusiv soia 100% franceză. Certificați IFS și IP, dorim o traçabilitate completă de la semință la celula finală, ceea ce ne garantează o absență totală de OGM.
Pentru a asigura o calitate alimentară umană, alegerea varietății este primordială și necesită o cercetare continuă. Cu RAGT am pus, prin urmare, la punct un urmărire a noutăților pentru a cunoaște valoarea varietăților. Analizăm calitățile industriale și gustative ale geneticii lor. Varietăți precum RGT SPHINXA, RGT SIROCA, RGT STARBELA și RGT Stocata răspund la întreaga gamă de criterii pe care le căutăm.